Tadı akıllara zarar! Somonun böyle piştiğini kimse bilmiyor, sofralar şenlenecek

Elizabet

Administrator
Yönetici
Katılım
Ocak 16, 2025
Mesajlar
252,810
Tepkime puanı
0
Puanları
36
6826f4b80a76949bbc03e9b1.jpg

Bugüne dek çok az kişinin bildiği ancak deneyenlerin bir daha asla vazgeçemediği somon tarifi için ihtiyacınız olan en temel malzemeler: maydanoz, sarımsak ve elbette somon.

Somon alırken derisinin üzerinde olduğuna emin olun bu püf nokta somonun pişerken nemli kalmasını sağlar.Fırını önceden ısıttıktan sonra, bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

6826f4c30a76949bbc03e9b4.jpg


Somonun üzerine önce biraz tuz ve karabiber serpin, ardından mayonez, hardal, zeytinyağı, limon suyunu karıştırın, rendelenmiş sarımsak ekleyin ve maydanozları minik minik doğrayarak karışımınıza ekleyin.


En lezzetli sonuç için, hazırladığınız sosu somonunuzun her yerine yedirdiğinizden emin olun.

Somon tamamen sosla kaplandığında, fırına koyup yaklaşık 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda çatalla kontrol edin ve somonun piştiğinden emin olun. Somon fırından çıkarıldıktan sonra, fırın tepsisinde yaklaşık 5 dakika dinlendirin.

6826f4cf0a76949bbc03e9b6.jpg


Bu bekleme sürsi balığın nemli ve kuru olmamasını sağlar. Ardından, somonu taze limon kabuğu rendesi , iki yemek kaşığı maydanoz ve pullu deniz tuzuyla süsleyin. Afiyet olsun...
 
Üst