- Katılım
- Ocak 16, 2025
- Mesajlar
- 215,014
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 36

Kolaylık olması için basitçe kesilen bebek havuçlar kolayca yıkanır, soyulur ve daha küçük, yuvarlak parçalara dönüştürülebilirler.
Hasattan sonra havuçlar doğal olarak nem salar ve depolama ve taşıma sırasında nemlerini ve görünümlerini korumaya yardımcı olmak için az miktarda su ekleriz. Bu, havuçların çıtır çıtır ve taze kalmasına yardımcı olur.

Çoğunlukla normal havuçlarla aynı besin profiline sahip olan bebek havucun bir porsiyonu günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünden fazlasını, C vitamini, potasyum ve lif sağlar.
Dış kabuğu soyulduğundan lifte hafif bir fark olabilir; örneğin, büyük bir çiğ havuçta yaklaşık 3,1 gram lif varken, küçük havuçlarda bu miktar 2,7 gramdır.

Genel sağlığınız için en önemli şey, taze, kurutulmuş, dondurulmuş veya önceden kesilmiş ve yıkanmış olsun, daha fazla meyve ve sebze tüketmektir. Bu yüzden küçük lif farkını kafanıza takmayın.
Bebek havuçlar haşlanabilir, sotelenebilir veya kızartılabilir. Sadece sotelemeden veya kızartmadan önce kurutun çünkü aşırı nem, pişirme sırasında istediğiniz lezzetli kızarmayı azaltacaktır.