İnsanların size saygı duymasını sağlayan 8 cümle

Elizabet

Administrator
Yönetici
İnsanların size saygı duymasını sağlayan 8 cümle

Saygı, kişisel değerimizi artırdığı ve başkalarını anlamamızı kolaylaştırdığı için iletişimde hayati bir öneme sahiptir. Dünya genelinde özellikle iş hayatında birçok kişi, saygısızlığa uğradığını ifade ediyor ancak saygısızlık yalnızca iş yerinde değil, yaşamın her alanında karşımıza çıkabiliyor. Verywellmind'da yer alan habere göre, insanların size saygı duymasını sağlamak için kurulabilecek bazı cümleler var.

gKIB44Ql2kaQ15L8KWIQ5A.jpg

Eğer bir şey sizi rahatsız ediyorsa, bunu açıkça dile getirmeniz önemlidir. “Bakış açınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Şimdi benimkini paylaşmama izin verin'' cümlesi duygusal zekanızı gösterir ve karşılıklı anlayış ortamı yaratır.
d_D0xaW7KEqLEVPqihAjiQ.jpg

Hemen karar vermek istemediğiniz anlarda "Bu kararı düşünmek için zamana ihtiyacım var" diyerek, nazik bir talepte bulunabilirsiniz. Birinin sınırlarınıza saygı duymadığını fark ettiğinizde ise "Bu benim sınırlarımı ihlal ediyor" demeniz yeterlidir.
UD8bTWVjYk2pDrBjNDxUtg.jpg

İster iş arkadaşınızla ister aile üyelerinizden biriyle konuşuyor olun "Sizden beklediğim bu" ifadesi netlik sağlar, odaklanmayı artırır ve karşılıklı anlayışı pekiştirir.
in8ITU-MSUuPK6GvCq4uHA.jpg

"Anlayışınız için teşekkür ederim'' cümlesi de diyalogta karşılıklı güven tazelemenin bir yoludur. Eğer bir kişi size yardım teklif ederse veya bir görevi devralmayı önerirse, "Yardımınıza ihtiyacım olursa size haber vereceğim" demek, işi kendi başınıza halledebilme gücünüzü ve o kişiye alan tanıdığınızı belirtir.
O_7oUUB5kUS1BFi_BE5N0Q.jpg

"Kontrolümüz altındaki şeylere odaklanalım" cümlesi, enerjinizi şikayet etmekten çok üretmeye harcamak istediğinizi gösterir. Bu durum pragmatik ve duygusal olgunluğa erişmiş biri olduğunuzu ifade eder. Eğer bir hata yaptıysanız, "Benim hatamdı" demek de dürüst olduğunuza dair bir doğru işaret olacaktır. Bu cümle, suçu başkasına atmak yerine sorumluluk alabilme yeteneğiniz olduğunu gösterir.