Erdoğan’dan Paskalya mesajı: Barış ve sevginin yanımızda olmasını diliyorum

Elizabet

Administrator
Yönetici
6805655bb73eab6d4bb852c9.jpg

Bayram dolayısıyla Fener Rum Patrikhanesi’nde de ayin vardı. Patrikhanedeki Aya Yorgi Kilisesi’nde gerçekleşen ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis, İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras ve Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi’nin de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yayımladığı mesajla Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı’nı kutladı ve şunları kaydetti:

Paylaşmanın simgesi

“Saygı ve sevgiyi merkezine alan bir medeniyetin mensupları olarak Anadolu’yu binlerce yıldır barış yurdu yapan tüm vatandaşlarımızın kendi din, kültür ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine büyük önem atfediyoruz. Birlikteliğin, kardeşliğin ve paylaşmanın simgesi olan Paskalya’nın insanlığa getirdiği barış ve sevgi ruhunun, her daim yanımızda olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere, tüm Hristiyanların Paskalya yortularını bir kez daha kutluyor, kendilerine esenlik dileklerimi iletiyorum.”

6805657db73eab6d4bb852ce.jpg

Dayanışma getirsin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hristiyanların Paskalya Bayramı’nı kutladı ve “Hristiyan yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm Hristiyanların Paskalya Bayramı’nı kutluyor, bu özel günün ülkemize, bu dönem çok ihtiyaç duyduğumuz barış, adalet, hoşgörü ve dayanışma getirmesini diliyorum” dedi.