- Katılım
- Ocak 16, 2025
- Mesajlar
- 21,926
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 36
Bağışıklık sistemini desteklemede önemli bir rol oynayan ve lif, antioksidan ve C vitamini zengini olan ayva, özellikle akciğer sağlığı için büyük önem taşıyor. Peki, ayva akciğer sağlığını nasıl destekliyor? İşte yanıtı.
Kış mevsimi geldiğinde pazar tezgahında yerini alan ayva, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor.
Sert sarı bir yapıya sahip olan ayva, içerisindeki birçok vitamin ve mineral sayesinde insan sağlığına fayda sağlar. Bunun yanında düşük bir kaloriye sahip olan ayva, besleyici yapısıyla bilinir.
Antioksidanlar açısından zengin olan ayva, bakterilerle savaşma, kalp sağlığını destekleme, kabızlığı ve reflü şikayetlerini giderme, hamilelik kaynaklı bulantıyı azaltma ve karaciğerin sağlıklı çalışmasına yardım eder. Özellikle de akciğer sağlığı için çok faydalıdır.
Ayva, sağlık açısından pek çok fayda sağlayan bir meyve. Eylül ayı itibarıyla pazar tezgahında yerini alan ayva özellikle akciğer sağlığını korumak için doğal ilaç görevi görüyor .
Akciğer sağlığını korumak için günlük hayatınızda pek çok kurala dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı akciğerler için ve akciğer sağlığını korumak için sigara içmemeniz gerekiyor. Kirli ve tozlu ortamlarda da bulunmamanız, yaşadığınız alanı sürekli havalandırmanız gerekiyor.
Solunum egzersizleri yapmak da akciğer sağlığını iyileştiriyor. Tüm bunların yanı sıra beslenmeniz ve beslenme düzeninizde akciğer sağlığınız için önemli.
Bağışıklığı güçlendirmek, vücudu hastalıklara karşı korumak için sebze ve meyvelerin gücünden faydalanmanız gerekiyor. Özellikle akciğeri güçlendirmek, öksürük, balgam gibi hastalıklardan kurtulmak için bazı meyveleri beslenme listenize hemen eklemelisiniz.
Kış mevsimi geldiğinde pazar tezgahında yerini alan ve sıklıkla tüketilen meyvelerden biri ayva.Güçlü bir şifa deposu olan ayva, akciğerleri temizlemesiyle de biliniyor. Özellikle öksürük, balgam, hırıltı gibi şikayeti olanlar bol bol ayva tüketiliyor
Ayvaları iyice yıkayıp küp küp kesin. Tencereye koyup üzerine suyu koyun kaynarken içine keçiboynuzlarını kırıp atın. Daha sonra zencefili doğrayıp ekleyin. Ardından çubuk tarçın ve karanfilleri koyun iyice kaynasın. Hoşaf kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Bardaklara boşaltıp günde 2 defa tüketin.
Ayrıca, yapılan bir çalışmada Ayva'nın içerdiği flavonoidler ve tannins, akciğerlerdeki zararlı toksinlerin temizlenmesine katkıda bulunduğu gösterildi. Bu, ayva hoşafının doğal bir detoksifiye edici olarak kullanılabileceğini destekleyen önemli bir bulgu. Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.