92 yaşındaki adam uzun yaşamın sırrını verdi: Haftada sadece 2 gününü ayırıyor

Elizabet

Administrator
Yönetici
92 yaşındaki adam uzun yaşamın sırrını verdi: Haftada sadece 2 gününü ayırıyor

İngiltere'nin Batı Midlands bölgesinde yaşayan 92 yaşındaki Ivan Pedley, ileri yaşına rağmen bowling, masa tenisi ve yüzme gibi sporlarla ilgileniyor. 14 yaşındayken başladığı kürek sporunun bugünkü yaşam enerjisi üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğunu belirten Pedley, haftada 2 kez oynadığı masa tenisi sayesinde dinç kaldığını da sözlerine ekledi.

bxlpbL5Z60Gu50F_qRX9fA.jpg

Üç torun sahibi olan Pedley, masa tenisi geçmişinin 78 yıl olduğunu söyledi. Great Wyrley Masa Tenisi Kulübü'nde haftada yaklaşık 14 maç yaptığını ifade eden 92 yaşındaki adam, kendisinden çok daha genç rakiplerle karşılaştığını anlattı. Başarıya ulaşmanın tamamen "teknik" olduğunu vurgulayan Pedley, düzenli masa tenisi oynamanın onu formda ve sağlıklı tuttuğunu vurguladı.
gl8B7TDCBkCTSe77Lku7UQ.jpg

Batı Midlands'ın Walsall kentinde yaşayan Pedley, "Her dakikasının tadını çıkarıyorum" diyerek masa tenisinin ona kattığı keyfi dile getiriyor. "Bu şimdiye kadar yaptığım en iyi şey. 92 yaşımdayken daha büyük oynayan kimseyi tanımıyorum" diye de ekliyor. Genç rakiplerle oynamaya devam ettiğini ve kulüpteki herkesle maç yapmayı hedeflediğini belirtiyor. "Sağlığım yerinde olduğu sürece devam edeceğim. Sırt üstü oturmanın kimseye faydası yok" diyor.Pedley, masa tenisine tutkusunun ergenlik yıllarına dayandığını, ancak 20'li yaşlarında bir süre ara verdiğini aktarıyor. Ancak 60 yaşına geldiğinde, bir tatil sırasında bir arkadaşıyla oynadığı maçtan sonra yeniden spora olan sevgisini keşfetmiş. O günden sonra düzenli olarak masa tenisi oynamaya başlamış ve aynı zamanda bowling, yüzme ve judo gibi sporlarla da ilgilenmeye devam etmiş. Kahverengi kuşak sahibi olan Pedley, şu anda karşılaştığı oyuncuların beceri seviyelerinden dolayı masa tenisinde daha da iyi hale geldiğine inanıyor.
oYiJYCEPRkmQ7vwv8IOCrA.jpg

Pedley, kulübe Salı ve Cuma günleri gidip her seferinde üç saate kadar vakit geçirdiğini belirtiyor. "Burada oturup hiçbir şey yapmak istemiyorum," diyor ve "Kendimi sağlıklı tutmayı seviyorum, devam ediyorum. Beni ayağa kaldırıp yapmaya zorluyor" şeklinde ekliyor. Ayrıca, başkalarına kulüplere katılmalarını tavsiye ediyor.
2X1-g9K6OEKDdUYmI4e59Q.jpg

Amatör yarışmalara katıldığını ve masa tenisinde elde ettiği başarılardan dolayı sertifikalara sahip olduğunu belirtiyor. Kulüp Sekreteri Tony Reeds ise, Pedley için "Her zaman yüreğini ortaya koyacaktır" diyor ve Pedley'in kulüpte masa tenisi oynamaya gelen herkese karşı mücadele edeceğini söylüyor.